Blog

05
april
2014

Het Gregory mysterie

10 jarig bestaan van Stichting Hoorspel Nu

Ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van de in 2004 opgerichte Stichting Hoorspel Nu, vond op 27 maart  4 11 en 19 april de opname plaats van het hoorspel Paul Vlaanderen en het Gregory mysterie, een remake van het in 1947 uitgezonden hoorspel.Gregory 6719

Gregory 6903

 

Meer foto's van de opname dagen vindt u hier.

Categories: Blog, Hoorspel, Nieuws

01
juli
2012

Strip - Paul Vlaanderen Diefstal en Gros

13-01 -_1961-11-07_Friese_Koerier_p4U kunt weer genieten van een nieuwe Paul Vlaanderen "krantenstrip", dankzij Dennis van den Hoek hebben we de strip Paul Vlaanderen Diefstal en Gros op de website kunnen plaatsen.
 
 U kunt de strip hier lezen

Categories: Blog, Strip, Boeken

24
mei
2012

Strip - Paul Vlaanderen en het Q 40 mysterie

Paul Vlaanderen en het Q 40 mysterieU kunt weer genieten van een nieuwe Paul Vlaanderen "krantenstrip", dankzij Dennis van den Hoek hebben we de strip Paul Vlaanderen en het Q 40 mysterie op de website kunnen plaatsen.
 
 U kunt de strip hier lezen

Categories: Blog, Strip, Boeken

22
maart
2012

Prijsvraag: ...het mysterie van de verzonnen dood.

Paul Vlaanderen en het mysterie van de verzonnen dood.

cd hoes: Paul Vlaanderen en het mysterie van de verzonnen doodluisterboekenLogo"Terwijl Paul Vlaanderen de laatste hand legt aan zijn nieuwste misdaadroman, ontdekt hij tot zijn schrik dat de moorden die hij in zijn boek heeft beschreven in werkelijkheid beginnen plaats te vinden."

Het zal u niet ontgaan zijn dat het succesvolle toneelstuk "Paul Vlaanderen en het mysterie van de verzonnen dood" door het Thriller Theater tot een hoorspel is bewerkt.

In samenwerking met www.luisterboeken.nl hebben we een prijsvraag bedacht waarbij u een exemplaar van dit hoorspel kunt winnen.
U kunt u oplossing insturen tot en met 30 april 2012 
Categories: Blog, Hoorspel

16
februari
2012

AANKONDIGING: The Paul Temple Black and White Collection

Paul Temple Black and WhiteTussen 1969 en 1971 zond BBC 4 seizoenen lang de televisie serie "Paul Temple" uit. De rollen van Paul en Steve werden vertolkt door Francis Matthews en Ros Drinkwater.
De serie was erg succesvol: in totaal zagen 52 afleveringen het levenslicht. De meeste ervan gingen verloren. 16 bleven bewaard (waarvan 11 in kleur en 5 in zwart-wit). In 2009 werden de elf afleveringen in kleur op dvd uitgebracht (zie onze recensie van okober 2009 op deze website). Zopas vernamen we dat "Studio Acom Media UK" nu ook de 5 zwart-wit afleveringen (3 dvd's) vanaf 2 april 2012 op de markt zal brengen. In totaal ongeveer 250 minuten speeltijd. Francis Matthews, ondertussen 84 jaar oud, reageert enthousiast en legt zelf uit waarom deze 5 afleveringen niet in kleur maar in zwart-wit verschijnen:

"Ik hoop van harte dat u zult genieten van deze tot dusver nooit eerder uitgebrachte afleveringen van de Paul Temple televisie serie. Ze zijn alleen beschikbaar in de zwart-wit versie omdat (en ik weet het omdat ik erbij was) het in juli 1969 de eerste keer was dat de BBC een serie in kleur uitzond. Toen deze episodes doorverkocht werden naar andere Commonwealth landen werden ze naar zwart-wit omgeschakeld omdat deze landen toen nog niet in kleur konden uitzenden. Ik hoop dat ze u evenveel plezier bezorgen om ze te bekijken als ik had om ze te maken."
De titels van de afleveringen zijn:

  • The Guilty Must Die (4/8/1971)
  • Game, Det and Match (11/8/1971)
  • Long Ride to Red gap (18/8/1971)
  • Winner Take All (25/8/1971)
  • Critics, Yes! But This is Ridiculous! (1/9/1971)


Het zijn tevens de laatste 5 afleveringen die van de serie gemaakt werden. Francis Mattthews bleef actief als acteur en regisseur. Van Ros Drinkwater is nadien nog weinig gehoord.
Bij de Extras is een een biografie van Francis Durbridge en een filmografie van de belangrijkste medewerkers opgenomen. Alle afleveringen zijn van subtitels voorzien die desgewenst uit gezet kunnen worden. Voor wie vooraf intekent bedraagt de prijs £11,99

Categories: Blog, Nieuws

15
januari
2012

Weer twee stripverhalen


cordwell affaire en de wapendiefstallenDankzij het zoekwerk van Dennis van den Hoek kunnen we weer twee Paul Vlaanderen stripverhalen op de website plaatsen,
Paul Vlaanderen en Cordwell affair.
Paul Vlaanderen en de wapendiefstallen. 

Categories: Blog, Strip, Boeken

13
januari
2012

De verzonnen dood , op herhaling!

Wegens succes zal de voorstelling 'Paul Vlaanderen en het mysterie van de verzonnen dood' van januari t/m april 2012 nogmaals 45 keer te zien zijn in theaters door het hele land.

Zie www.thrillertheater.nl voor de speeldata en meer info

Categories: Blog, Nieuws

31
december
2011

Paul Vlaanderen , het jaaroverzicht van 2011

door: Raymond Van Haelst

Het nieuwe "Paul Vlaanderenjaar" opende bijzonder feestelijk. In januari behaalde de website: www.paulvlaanderen (deze website dus) de vierde prijs in de wedstrijd "Beste Nederlandstalige site (privé-initiatief)". De Paul Vlaanderensite werd door de jury in volgende bewoordingen geprezen: "Zeer uitgebreid, aangenaam en mooi overgebracht. Een website die zijn volk leert lezen en luisteren!". Een mooie erkenning voor de webmaster en al de mensen die vrijwillig aan deze site bijdragen leverden. Tevens een uitnodiging aan iedereen om ook in de toekomst samen met ons mee te werken aan het verder uitbouwen van www.paulvlaanderen.nl. Het werk is immers nooit af.

Paul Vlaanderen en het mysterie van de verzonnen doodDezelfde maand ging op 29 januari 2011 het toneel-/hoorspelstuk: "Paul Vlaanderen en het mysterie van de verzonnen dood" in première. Een nieuw geschreven verhaal van Dick Van den Heuvel dat door het gezelschap "Thriller Theater" ten tonele werd gebracht. De makers namen het publiek gedurende anderhalf uur mee naar een studio waar een Paul Vlaanderen-hoorspel live werd opgevoerd in de traditie van de oorlogsjaren. Geluiden werden on-stage gerealiseerd wat tot zeer amusante verrassingen leidde: een naaimachine die als een auto klinkt, een ventilator die een sportvliegtuigje voorstelt en zoveel meer. Drie spelers die 17 verschillende personages vertolkten met de stem van Donald de Marcas als toegift. En een verhaal dat bijna even Durbridge was als Durbridge zelf. De toernee werd zo succesvol onthaald dat in april al besloten werd om de voorstelling in 2012 in reprise te laten gaan. "Paul Vlaanderen en het mysterie van de verzonnen dood" begint vanaf januari 2012 aan een nieuwe toernee van 45 voorstellingen.

Categories: Blog, Nieuws

28
december
2011

A case for Paul Temple

een BBC remake

Cover-cd a case for Paul TempleOp een avond komt Sir Graham Forbes, hoofdinspecteur van Scotland Yard onaangekondigd in de flat bij Paul Temple binnenvallen. In één week tijd hebben in Londen tien mensen zichzelf van het leven beroofd. Al deze slachtoffers hadden één zaak gemeen: zij hadden een connectie met een drugsorganisatie waarvan de leider de mysterieuze naam "Valentine" draagt. Forbes wil dat Temple de zaak in onderzoek neemt. De schrijver/detective is niet happig om aan dat verzoek gevolg te geven want hij moet dag en nacht voortwerken aan zijn nieuwste roman: "Over my dead body". Wanneer Forbes echter gebiedend zegt: "This is a case for Paul Temple" zwicht Temple en besluit zijn goede vriend te helpen. Het is het begin van een spannend hoorspel dat de BBC recentelijk opnieuw op de markt heeft gebracht.


 

NOG IMMER POPULAIR
"A Case for Paul Temple" werd in 1946 door de BBC Radio uitgezonden (van 7 februari tot 28 maart 1946 om precies te zijn). De hoofdrollen werden vertolkt door Howard Manon Crawford en Marjorie Westbury. Later in datzelfde jaar zond de Nederlandse Omroep de vertaling ervan "Paul Vlaanderen grijpt in" uit met Jan van Ees en Eva Janssen (van 6 oktober tot 24 november 1946). Sindsdien is het hoorspel van auteur Francis Durbridge nooit meer te horen geweest. De originele geluidsopnamen zijn trouwens niet bewaard gebleven tot grote spijt van al de Temple/Vlaanderen-fans. Dat die fans er vandaag wel degelijk nog altijd zijn, bleek afgelopen maand (oktober 2011) toen bij BBC Radio 4 Extra (de digitale hoorspelzender van de BBC) op het verlanglijstje van de luisteraars Paul Temple als nummer één uit de bus kwam!

Categories: Recensie, Blog, Hoorspel, Nieuws

23
oktober
2011

en de spookbrandweerman

de spookbrandweermanDankzij het zoekwerk van Dennis van den Hoek kunnen we weer een volledige Paul Vlaanderen strip plaatsen,
Paul Vlaanderen en de spookbrandweerman.

klik hier voor het bekijken van de gehele strip

Categories: Blog, Strip, Boeken

<<  1 2 [34 5 6 7  >>