Blog

04
maart
2010

Gratis (prijsvraag) Paul Vlaanderen luisterboeken

een prijsvraag

Paul Vlaanderen en het Milbourne mysterieTer gelegenheid van het uitbrengen van het "luisterboek" Paul Vlaanderen en het Milbourne mysterie heeft uitgeverij Rubinstein enkele van deze luisterboeken aan ons beschikbaar gesteld die we onder de bezoekers van deze website mogen weggeven.

We hebben besloten om er een prijsvraag van te maken, mochten er meerdere bezoekers zijn die het antwoord goed hebben dan worden de luisterboeken onder deze inzenders verloot.


En dan nu de vraag:
Wat is de meisjesnaam van Steve Temple ( let op , het gaat hier om de originele Engelse naam ).


De oplossing kunt u via het contact formulier insturen.
 ( inzenden kan tot en met 19 maart )

Categories: Blog, Nieuws

27
februari
2010

Donald de Marcas een Held van Toen

Charlie in de Paul Vlaanderen hoorspelen

Volgende week zaterdag 6 maart 2010 is Donald de Marcas te gast in het radioprogramma 'Helden van Toen' van Teleac. Hierin uiteraard aandacht voor zijn rol als Charlie in de Paul Vlaanderen hoorspelen.

Donald de MarcasSamen met bekende Nederlanders uit het recente verleden gaat presentator Ben Kolster terug in de tijd. Even terug naar vroeger. Even terug naar toen. Aan de hand van oude geluidsfragmenten komt de geschiedenis weer tot leven.

Helden van Toen is een hernieuwde kennismaking met bekende Nederlanders (presentatoren, politici, journalisten, schrijvers, musici) die vroeger regelmatig op radio en televisie kwamen. Wat is er van hen geworden? Hoe gaat het nu met ze? En hoe kijken ze terug op de hoogte- en dieptepunten in hun leven?

Helden van Toen: iedere zaterdag van 14.00 - 14.45 uur op Radio 5 (747 AM)

( bron: www.teleac.nl/heldenvantoen )

Categories: Media, Blog, Nieuws

19
februari
2010

Persbericht: Paul Vlaanderen en het Milbourne mysterie

Het hoorspel is terug en heet Luisterboek

Het hoorspel is terug en heet Luisterboek – Parool
Amsterdam, maart 2010

Uitgeverij Rubinstein presenteert samen met Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid :

Francis Durbridge,
Paul Vlaanderen en het Milbourne Mysterie

luisterboekMilbournePaul Vlaanderen en zijn vrouw Ina worden tijdens een etentje aangesproken door de zakenman Maurice Lonsdale. Lonsdale waarschuwt Vlaanderen voor zijn zuster, Margaret Milbourne. Zij is er van overtuigd dat haar man, Carl Milbourne, in tegenstelling tot wat de krantenkoppen beweerden,niet zou zijn omgekomen bij een verkeersongeval in Zwitserland. Dit alles leidt tot de diefstal van de wagen van de Vlaanderens, chantage, mishandeling en moord. Paul en Ina besluiten zelfs naar Zwitserland af te reizen om dit raadsel op te lossen en tot een goed einde te brengen.
Een Paul Vlaanderen luisterboek met wederom Jan van Ees en Eva Janssen in de hoofdrol. Verder spelen onder meer mee: Huib Orizand, Jan Borkus, Tony Folletta, Dogi Rugani, Frans Somers.

• 3 cd-luisterboek • Luisterduur: ruim 3 uur en 30 minuten • Prijs: € 14,95 • Verschijningsdatum: maart 2010 •  ISBN: 9789047609247 / NUR 077  • Vormgeving Piet Schreuders

‘Wie naar dit hoorspel luistert, dat overigens geweldig is geconserveerd, dan wel opgeknapt, verlangt er hevig naar de tv de deur uit te doen. (...) geniaal, zo’n hoorspel.’ - Hanneke van den Berg (NhD) over Paul Vlaanderen en het Margo-Mysterie


Categories: Blog, Hoorspel, Nieuws

11
februari
2010

Ga bij dat raam weg, Ina!

uit de revu van 1959

in-de-auto"Sinds twintig jaar zijn de detective Paul Vlaanderen en zijn charmante vrouw Ina voor drie-kwart van ons volk belangrijker dan de sportuitslagen... een hogere onderscheiding is voor de radio-detective niet denkbaar!"

uit de Revu van 1959

klik hier voor een pdf weergave van het artikel. (3,8MB)

Categories: Blog, Media

30
januari
2010

Braintwisters, een Paul Temple strip

Dankzij Dick Verwaart kunnen we opnieuw een stripverhaal over Paul Temple op de site zetten.
Het is ditmaal  een Engelstalige krantenversie.
Ondanks dat de kwaliteit hier en daar te wensen over laat, het zijn scans van een kopie van een kopie van een ..., kunt u het volledige verhaal hier lezen. Paul Temple and the Braintwisters

Categories: Blog, Strip, Nieuws

20
januari
2010

Paul Vlaanderen op de planken

Persbericht: Hoofddorp - 18 januari 2010

thriller theaterHet Thriller Theater brengt sinds 2004 klassieke toneelthrillers in de Nederlandse theaters. Richtte het gezelschap zich de eerste jaren uitsluitend op de grote zalen met producties als ‘En toen waren er nog maar…’ en ‘Arsenicum en oude kant’, inmiddels wordt met voorstellingen als ‘De vrouw in het zwart’ ook het circuit van de kleine- en middenzalen van spannende voorstellingen voorzien.

In seizoen 2010/2011 brengt Het Thriller Theater twee klassieke detectivehelden op het toneel.

In oktober 2010 gaat ‘Sherlock Holmes en de hond van de Baskervilles’ in première, gebaseerd op de beroemde roman van Sir Arthur Conan Doyle. De hulp van Sherlock Holmes en zijn trouwe assistent Dokter Watson wordt ingeroepen vanwege een eeuwenoude legende over een monsterachtige hond. Het spookachtige beest maakt de heide van Dartmoor onveilig en lijkt het voorzien lijkt te hebben op de familie Baskerville. Lukt het Holmes en Watson het geheim van de hond te ontrafelen?

Genio de Groot zal Sherlock Holmes spelen, Ad van Kempen zal de rol van Watson vertolken. Verder zullen o.a. Johnny Kraaijkamp jr. en Wivineke van Groningen in de voorstelling te zien zijn. Het script wordt geschreven door Lex Passchier, de regie is in handen van Bruun Kuijt.

In februari 2011 gaat ‘Paul Vlaanderen en het mysterie van de verzonnen dood’ in première, gebaseerd op de beroemde AVRO-radioreeks uit de jaren ’50. Drie acteurs verzorgen niet alleen alle stemmen, maar maken live op het toneel ook alle geluidseffecten. Van grintbakken tot brekend glas, van hevige regenval tot piepende remmen. Daarmee wordt de voorstelling geen hyperrealistische detective, maar een toneelode aan een haast verdwenen kunstvorm, namelijk die van het radiospel.

Acteur Sander de Heer zal in de rol kruipen van Paul Vlaanderen, zijn vrouw Ina zal worden gespeeld door Hymke de Vries. Verder zal ook Rop Verheijen in de voorstelling te zien zijn. Het script wordt geschreven door Dick van den Heuvel, de regie is in handen van Bruun Kuijt.

De premiere is op zo. 6 febr. 2011 in Schouwburg De Meerse in Hoofddorp.


Voor meer informatie: Het Thriller Theater (www.thrillertheater.nl)

Categories: Blog, Nieuws

26
december
2009

2009 een uitstekend Paul Vlaanderenjaar

Een korte terugblik

happyHet jaar was nog maar net begonnen of de omroep Radio 90FM meldde dat ze vanaf 12 februari 2009 een nieuwe versie van het hoorspel: "PV en het Z-Mysterie" zouden uitbrengen. Eigenlijk gold dit als een halve primeur want van de 6 afleveringen van het hoorspel waren in 1940 in Nederland slechts 3 afleveringen uitgezonden. De laatste 3 konden door het begin van de tweede wereldoorlog nooit meer afgewerkt worden. De uitzendingen van Radio 90FM kenden veel belangstelling. Het beste bewijs dat Paul Vlaanderen tot op de dag van vandaag een begrip gebleven is. Rond de tijd dat de laatste aflevering op antenne ging, kondigde de "Stichting Hoorspel Nu' (een organisatie die regelmatig professionele hoorspelen uitbrengt) aan dat ook zij een eigen en nieuwe versie van "het Z-Mysterie" planden. En zo geschiedde het ook. De opnamen vonden in juni plaats (een fotoverslag).

Begin september verscheen dan de verzorgd uitgegeven dubbele cd met daarop de zes afleveringen. In oktober werd door uitgeverij Rubinstein een reprise uitgebracht van het in 1962 gemaakte: "Paul Vlaanderen en het Margo Mysterie" (8 spannende afleveringen op 5 cd's). Gezuiverd van storende kraakgeluidjes, klinkt dit 47 jaar oude hoorspel opvallend helder en fris in de oren. In 2009 doken 5 vergeten of verloren gewaande stripverhalen terug op. Allen zijn op deze website te bekijken ( klik hier voor de stripverhalen ). Dat laatste geldt ook voor twee korte Paul Temple verhalen van Francis Durbridge: "The Light Fingers" en "A Gift from Paul Temple".

Het voorbije jaar kon aan www. paulvlaanderen.nl veel interessants toegevoegd worden. Maar een site is nooit compleet en hierbij dan ook een warme oproep aan iedereen die iets van toegevoegde waarde m.b.t. tot Paul Vlaanderen weet of bezit, om contact op te nemen.

In Engeland bracht ook de BBC enkele nieuwe interessante items op de markt: "Paul Temple and the Frontpage Men" (maart 2009) en "East of Algiers" (dec. 2009), beide audiocd's voorgelezen door Anthony Head. Tijdens de zomermaanden verscheen "The Paul Temple Collection" met 11 afleveringen uit de gelijknamige tv-serie van 1970. En op BBC Radio 7 waren het voorbije jaar o.a. "Paul Temple and the Alex Affaire" en een interview met Peter Coke te horen.

Uit dit alles kan alleen maar geconcludeerd worden dat Paul en Ina in blakende gezondheid verkeren. Als dat geen reden is om het glas te heffen! Paul zal hoogstwaarschijnlijk "een stevige whisky" tot zich nemen, en Ina...., wedden dat zij het bij een sherry houdt? Dat ze allebei gelukkig mogen voortleven in 2010. Proost!

Categories: Blog, Nieuws

09
december
2009

Een schoolschrift uit 1959 - Paul Vlaanderen strip

de vermiste tweeling

Het plakband is vergeeld en de kaft ontbreekt maar het stripverhaal is compleet.
Het gaat hier om een stripverhaal dat in de jaren 1959 en 1960 in een krant heeft gestaan.
Een Paul Vlaanderen liefhebber heeft elk strookje zorgvuldig uit de krant geknipt en met kleine stukjes plankband in een schrift geplakt.

striptweeling

Heeft iemand enig idee in welke krant deze strip gestaan heeft ?

Klik hier om de hele strip te bekijken

Categories: Blog, Strip, Boeken

03
oktober
2009

Luisterboek: Paul Temple East of Algiers

Abridged reading of Paul Temple East of Algiers.

De BBC komt met een nieuw Paul Temple audioboek, Paul Temple East of Algiers. De uitgave datum staat gepland op 5 november 2009 maar u kunt via de webshop van de BBC al een pre-order plaatsen, u betaald dan £7,75 in plaats van £12,72 ex. verzend kosten.
Paul Temple East of Algiers kent ook een hoorspel versie namelijk Paul Temple and the Sullivan mystery uit 1947 waarvan in 2006 een remake is gemaakt.

 

Paul Temple East of AlgiersAbridged reading of the classic Paul Temple mystery, Paul Temple East of Algiers.
When Paul Temple agreed to do a favour for a friend of Steve, he could never have foreseen the extraordinary sequence of events that would be set in motion. For Judy Wincott’s simple request that Paul return a pair of glasses to David Foster in Tunis is a prelude to a body in a Paris rubbish bin and a succession of mysterious killings...Crime novelist and detective Paul Temple and his glamorous wife Steve first appeared on BBC Radio in 1938. They inhabited a sophisticated world of cocktails and fast cars, where the women were chic and the men wore cravats – a world where Sir Graham Forbes, of Scotland Yard, usually needed Temple’s help with his latest tricky case. The radio serials proved so popular that Francis Durbridge was inspired to write a succession of novels featuring Paul Temple. In this one, read by Buffy and Little Britain star Anthony Head, a pair of spectacles spells trouble for the smooth sleuth. Abridged reading of a classic Paul Temple mystery. ‘Eminently enjoyable listening’ Daily Express

bron: BBC webshop

Categories: Blog, Luisterboek, Nieuws

18
juli
2009

Luisterboek Paul Vlaanderen en het Margo Mysterie

Een luisterboek van uitgeverij Rubinstein

luisterboek "Margo mysterie"Paul Vlaanderen, onderweg naar huis na een trip in de VS, wordt aangesproken in het vliegtuig door een zekere Langdon. Deze heer is werkzaam voor de rijke zakenman George Kelburn, die een probleem heeft met zijn dochter. Als Paul in London aankomt, blijkt zijn vrouw Ina ontvoerd te zijn en verneemt hij later dat Julia Kelburn, de dochter van de zakenman vermoord is.
Dit in combinatie met de vondst van een mysterieuze mantel met het merk Margo is het begin van een avontuur waar de schrijver en privé-detective geconfronteerd wordt met heling, drugs en moord....

De hoorspelen met Paul Vlaanderen in de hoofdrol werden voor het eerst in 1938 uitgezonden, en nog steeds is de naam Paul Vlaanderen een begrip. Het succes van de hoorspelen is vooral te danken aan de spannende geluidseffecten, cliffhangers aan het eind van elke aflevering en vooral het resolute optreden van de hoofdpersoon. Vanaf 1948(*) mocht zijn vrouw Ina hem in alle gevaarlijke situaties ter zijde staan. Op veler verzoek brengt Uitgeverij Rubinstein Het Margo Mysterie uit als luisterboek.

5 cd luisterboek
Luisterduur 5 uur en 17 minuten
prijs 18,95
Verschijningsdatum: november2009
ISBN: 9789047608394 / NUR 077

bron: Uitgeverij Rubinstein

(*) in tegenstelling tot wat hier boven staat, speelt Ina al in de eerste serie (spreek met Vlaanderen en het komt in orde) een belangrijke rol, in serie twee ( de mannen van de frontpagina uit 1939) zijn ze al getrouwd.

Categories: Blog, Hoorspel, Nieuws

<<  1 2 3 4 5 [67  >>