Blog

16
juni
2009

Hoorspel Nu en het Z mysterie

opname van Paul Vlaanderen en het Z mysterie

Opname van het Z mysterieTer gelegenheid van het vijf jarig bestaan van de in 2004 opgerichte Stichting Hoorspel Nu, vond op maandag en dinsdag 8 en 9 juni de opname plaats van het hoorspel Paul Vlaanderen en het Z mysterie, een remake van het in 1940 gedeeltelijk uitgezonden hoorspel Paul Vlaanderen en het Z4 mysterie ( vanwege het uitbreken van de tweede wereld oorlog zijn alleen de eerste 4 delen uitgezonden).

Onder de regie van Audrey van der Jagt  werd het door haar bewerkte script in het Huis van Eustachius, de geluidsstudio van Frans de Rond bij de Wereld Omroep, opgenomen.
De dubbel cd is vermoedelijk eind augustus/begin september klaar.

Chiel de Kruijf is Paul Vlaanderen en Ina zijn vrouw wordt gespeeld door Els Buitendijk, verder spelen mee Arthur Boni (Sr Graham Forbes), Stijn Westenend (Rex Bryant), Hans Simonis (Dr. Ludwig Steiner), Marieke de Kruijf (Iris Archer), Paula Majoor (Mevrouw Moffat), Bas Westerweel (David Lindsay), Hans Hoekman (Majoor Quest), Jaap Hoogstraten (Laurence van Draper), Jim Berghout (Mijnheer Weston), Joke Hagelen (Mevrouw Weston), Henk van der Horst (Ben Collins), Jan Frijters (inspecteur Fuller), Kees Brandt (receptionist hotel), Frans van Houtert (Ralph Cosgrove), en....Donald de Marcas als Charlie!

meer foto's in de "Continue Reading"

Categories: Blog, Hoorspel, Nieuws

04
juni
2009

Z4 kanshebber bij de OLON Awards

Radio 90FM genomineerd

Olon AwardsAfgelopen woensdagavond 3 juni heeft in het gebouw van Beeld en Geluid de uitreiking van de OLON-Awards (Organisatie Lokale Omroep Nederland) plaats gevonden.
Een van de genomineerde in de categorie Radio was de hoorspelproductie van Radio 90FM, Paul Vlaanderen en het Z4 mysterie. Helaas, voor Radio 90FM, ging de eerste prijs naar Omroep Venlo FM met het programma Café Chantant.
Ondanks dat ze niet voor de eerste prijs in aanmerking gekomen zijn, is het een geweldige prestatie om uit bijna 300 inzending door te dringen tot de laatste vijf genomineerde. We kunnen dan ook wel zeggen dat Radio 90 FM, en niet te vergeten John Beringen, het fenomeen hoorspel weer onder de aandacht heeft gebracht bij de "lokale" omroepen.

De volledige uitslag en de jury raporten kunt u bekijken op de site van de OLON

meer foto's in de "Continue Reading"

Categories: Blog, Hoorspel, Nieuws

15
maart
2009

Op zijn Noors

Noors


De Nederlandse, Engelse en Duitse Paul Vlaanderen zijn mij bekend, maar dat er ook een Noorse versie bestaat was voor mij nieuw.
Op het internet kwam ik een Noors fragment tegen van Paul Vlaanderen en het Milbourne mysterie of wel Paul Temple og Milbourne-saken.
Categories: Blog, Audio, Nieuws

05
februari
2009

Remake Z4 door Radio 90 FM

De zes delen zullen vanaf 12 februari uitgezonden worden.

Dan zal het hoorspel "Paul Vlaanderen en het Z4 mysterie alsnog worden uitgezonden. Dat is heel bijzonder en wel om de volgende reden: De oorspronkelijke uitzendingen van deze zes-delige serie waren gepland op 14, 21, 28 april en 5, 12 en 19 mei 1940. Alleen de eerste vier delen zijn uitgezonden.

Door de Duitse inval op 10 mei 1940 is men nooit meer aan de laatste twee delen toegekomen. In de eerste AVRO-bode tijdens de bezetting schreef de toenmalige voorzitter Willem Vogt een uiterst diplomatiek voorwoord, waarin hij aangaf dat “na de schokkende gebeurtenissen” de AVRO gewoon verder ging als voorheen. De nieuwe Duitse collega’s waren vriendelijk en tenslotte waren dat ook gewone mensen die precies het zelfde deden als de AVRO-medewerkers: radio maken en amusement brengen. Er was gewoon een grote collegialiteit. Vogt moest het natuurlijk wel in deze vorm gieten want de minste zweem van kritiek of protest deed je natuurlijk in de gevangenis of een werkkamp belanden. Toch merkte men bij de AVRO (en dat zal voor alle omroepen gegolden hebben) dat mensen sterk geneigd waren om hun lidmaatschap op te zeggen omdat “hun” omroep nu in handen van de bezetter was die – om maar wat te noemen – zo’n bloedbad had aangericht in Rotterdam.

Categories: Blog, Hoorspel, Nieuws

30
januari
2009

Het Z4 mysterie bij Radio 90FM

De regionale radiozender, radio 90 FM, gaat in februari een remake van het "Paul Vlaanderen en het Z-4 mysterie" uitzenden.
De eerste aflevering : 12 februari tussen 22:00 en 23:00 , vooraf gaand door een special over dit hoorspel om 20:00 tot 21:00 uur

Luister hier naar de promo van dit hoorspel.

Categories: Blog, Nieuws

03
augustus
2008

Een kronkel door "Charlie"

Dag Paul

Tijdens een bijeenkomst van de Haagse Kunstkring, die een middag over Paul Vlaanderen hadden georganiseerd las "Charlie" Donald de Marcas op verzoek van Frits Enk een kronkel voor.
De kronkel genaamd "Dag Paul" is van de hand van Simon Carmiggelt en komt uit
het Parool van 2 oktober 1962.

Categories: Blog, Audio

<<  2 3 4 5 6 [7