Diversen

Op zijn Noors

De Noorse versieDe Nederlandse, Engelse en Duitse Paul Vlaanderen zijn mij bekend, maar dat er ook een Noorse versie bestaat was voor mij nieuw.
Op het internet kwam ik een Noors fragment tegen van Paul Vlaanderen en het Milbourne mysterie of wel Paul Temple og Milbourne-saken.

 

 

 

Een Paul Vlaanderen documentaire

In het derde, door de regionale omroep van Coevorden, uitgezonden hoorspeluur zat een documentaire over Paul Vlaanderen.
Met de toestemming van de maker mogen we deze documentaire op de de site plaatsen zodat diegene die om wat voor reden het niet hebben kunnen beluisteren hier als nog kennis van kunnen nemen.

Met dank aan de samensteller en presentator van het hoorspeluur, Peter Schrama.

Kriminal Tango

kriminaltangoKEen moordaanslag op Paul Vlaanderen.
In een niet nader te noemen cafe in Londen is er een aanslag op de bekende auteur en prive-detective Paul Vlaanderen gepleegd. Onder het oog van zijn charmante en immer aan zijn zijde vertoefende echtgenote Ina Vlaanderen zijn er twee schoten op hem afgevuurd.
Paul Vlaanderen stond tijdens de aanslag aan de bar en voerde een gesprek met de barman, het is ons onbekend of Paul Vlaanderen bezig was met een nieuw onderzoek. Sir Graham Forbes, hoofdcommisaris van de Yard zwijgt in alle talen.
Uit ondervragingen van de overige bezoekers is naar voren gekomen dat het criminele duo Blonde Leen en Blauwe Gerrit op het moment van de aanslag ook in het cafe aanwezig waren, of zij iets met de aanslag te maken hebben is nog niet bekend. Beide zijn ter ondervraging naar de Yard over gebracht.

Via via hebben wij het volgende audio file te pakken gekregen.

Kriminal Tango een nummer van de Wama's uit 1960, positie 14 in de Top 15 van de Muziek expres.
voor info over de Wama's zie Wikipedia

Een kronkel

Donald de MarcasTijdens de bijeenkomst van de Haagse Kunstkring, die een middag over Paul Vlaanderen hadden georganiseerd las "Charlie" Donald de Marcas op verzoek van Frits Enk een kronkel voor.
De kronkel genaamd "Dag Paul" is van de hand van Simon Carmiggelt en komt uit
het Parool van 2 oktober 1962.
- geluidsopname vanuit het publiek -


( foto: Donald de Marcas tijdens de opname van het Z mysterie)


01 dag_paul02 dag_paul

bron krantenknipsel: Dagblad voor Amersfoort, 03/10/1962; p. 3/22