De Engelse versie

Vlag-En

Rimsky-Korsakov's,

Rimsky KorsakovIn Engeland zijn twee muziekstukken voor de tunes gebruikt, voor de eerste afleveringen van de Paul Temple serie is er gekozen voor " a section from the second movement of Rimsky-Korsakov's Scheherazade ":

 

 

 

 

 

 

Vivian Ellis,


Vivian EllisLaat in Nederland de Paul Vlaanderen tune van Koos van de Griend horen en iedere hoorspelliefhebber zal onmiddelijk Paul Vlaanderen noemen als bijhorend hoorspel, in Engeland geldt dit zeker ook voor Coronation Scot van Vivian Ellis (1903-1996).

In tegenstelling tot de Nederlandse tune is de Engelse Paul Temple tune niet speciaal voor de hoorspel serie geschreven het is een fragment uit een muziekale reis met de luxe "hoge snelheids" trein Coronation Scot die in de jaren dertig en veertig tussen London (Euston) en Glasgow (Centraal) reed. Het is opgenomen en uitgevoerd door Sidney Torch en de Queen’s Hall Light Orchestra.
Volgens de componist Vivian Ellis deed dit muziekstuk niet "veel" totdat het als de begin tune van de hoorspel serie Paul Temple gebruikt werd.