16
februari
2012

AANKONDIGING: The Paul Temple Black and White Collection

Paul Temple Black and WhiteTussen 1969 en 1971 zond BBC 4 seizoenen lang de televisie serie "Paul Temple" uit. De rollen van Paul en Steve werden vertolkt door Francis Matthews en Ros Drinkwater.
De serie was erg succesvol: in totaal zagen 52 afleveringen het levenslicht. De meeste ervan gingen verloren. 16 bleven bewaard (waarvan 11 in kleur en 5 in zwart-wit). In 2009 werden de elf afleveringen in kleur op dvd uitgebracht (zie onze recensie van okober 2009 op deze website). Zopas vernamen we dat "Studio Acom Media UK" nu ook de 5 zwart-wit afleveringen (3 dvd's) vanaf 2 april 2012 op de markt zal brengen. In totaal ongeveer 250 minuten speeltijd. Francis Matthews, ondertussen 84 jaar oud, reageert enthousiast en legt zelf uit waarom deze 5 afleveringen niet in kleur maar in zwart-wit verschijnen:

"Ik hoop van harte dat u zult genieten van deze tot dusver nooit eerder uitgebrachte afleveringen van de Paul Temple televisie serie. Ze zijn alleen beschikbaar in de zwart-wit versie omdat (en ik weet het omdat ik erbij was) het in juli 1969 de eerste keer was dat de BBC een serie in kleur uitzond. Toen deze episodes doorverkocht werden naar andere Commonwealth landen werden ze naar zwart-wit omgeschakeld omdat deze landen toen nog niet in kleur konden uitzenden. Ik hoop dat ze u evenveel plezier bezorgen om ze te bekijken als ik had om ze te maken."
De titels van de afleveringen zijn:

  • The Guilty Must Die (4/8/1971)
  • Game, Det and Match (11/8/1971)
  • Long Ride to Red gap (18/8/1971)
  • Winner Take All (25/8/1971)
  • Critics, Yes! But This is Ridiculous! (1/9/1971)


Het zijn tevens de laatste 5 afleveringen die van de serie gemaakt werden. Francis Mattthews bleef actief als acteur en regisseur. Van Ros Drinkwater is nadien nog weinig gehoord.
Bij de Extras is een een biografie van Francis Durbridge en een filmografie van de belangrijkste medewerkers opgenomen. Alle afleveringen zijn van subtitels voorzien die desgewenst uit gezet kunnen worden. Voor wie vooraf intekent bedraagt de prijs £11,99

  • Tags: BBC

Categories: Blog, Nieuws