11
januari
2011

Het Thriller Theater en Paul Vlaanderen

Paul Vlaanderen en het mysterie van de verzonnen dood

flyer Mysterie van de verzonnen doodEen jaar geleden werd het al aangekondigd en nu is het dan zo ver, op 29 januari speelt (try out) "Het Thriller Theater" de voorstelling "Paul Vlaanderen en het mysterie van de verzonnen dood". Plaats van delict het agora theater in Leleystad.
Voor de complete speellijst zie de website van Het Thriller Theater

In de jaren vijftig zaten miljoenen luisteraars aan de radiospeaker gekluisterd om naar de spannende avonturen te luisteren van detective Paul Vlaanderen. In seizoen 2010/2011 brengt Het Thriller Theater deze radioheld op het toneel.

In z’n vorm zal het stuk een hoorspel blijven, inclusief alle geluidseffecten. Wanneer de toeschouwer de ogen sluit, hoort men het befaamde hoorspel van weleer. Wanneer men naar het toneel kijkt, ziet men echter iets wat doet denken aan een acrobatische act…

Sander de Heer, Hymke de Vries en Lex Passchier zullen namelijk alle stemmen voor hun rekening nemen. En zo trekt er een stoet van personages voorbij. Charlie, de butler van Paul Vlaanderen. En Ina, zijn vrouw. Sir Graham Forbes, hoofd van Scotland Yard. De uitgever van Vlaanderen: Lord Carrington. En verder natuurlijk een verraderlijke femme fatale, een meisje van lichte zeden en een domme rechercheur.

Tegelijkertijd zullen de acteurs live op het toneel ook alle geluidseffecten verzorgen. Van grintbakken tot brekend glas, van hevige regenval tot piepende remmen.

Daarmee wordt ‘Paul Vlaanderen en het mysterie van de verzonnen dood’ geen hyperrealistische detective, maar een toneelode aan een haast verdwenen kunstvorm, namelijk die van het radiohoorspel.

(bron: de website van "Het Thriller Theater"

  • Tags: Thriller Theater, verzonnen dood

Categories: Blog, Nieuws