20
januari
2010

Paul Vlaanderen op de planken

Persbericht: Hoofddorp - 18 januari 2010

thriller theaterHet Thriller Theater brengt sinds 2004 klassieke toneelthrillers in de Nederlandse theaters. Richtte het gezelschap zich de eerste jaren uitsluitend op de grote zalen met producties als ‘En toen waren er nog maar…’ en ‘Arsenicum en oude kant’, inmiddels wordt met voorstellingen als ‘De vrouw in het zwart’ ook het circuit van de kleine- en middenzalen van spannende voorstellingen voorzien.

In seizoen 2010/2011 brengt Het Thriller Theater twee klassieke detectivehelden op het toneel.

In oktober 2010 gaat ‘Sherlock Holmes en de hond van de Baskervilles’ in première, gebaseerd op de beroemde roman van Sir Arthur Conan Doyle. De hulp van Sherlock Holmes en zijn trouwe assistent Dokter Watson wordt ingeroepen vanwege een eeuwenoude legende over een monsterachtige hond. Het spookachtige beest maakt de heide van Dartmoor onveilig en lijkt het voorzien lijkt te hebben op de familie Baskerville. Lukt het Holmes en Watson het geheim van de hond te ontrafelen?

Genio de Groot zal Sherlock Holmes spelen, Ad van Kempen zal de rol van Watson vertolken. Verder zullen o.a. Johnny Kraaijkamp jr. en Wivineke van Groningen in de voorstelling te zien zijn. Het script wordt geschreven door Lex Passchier, de regie is in handen van Bruun Kuijt.

In februari 2011 gaat ‘Paul Vlaanderen en het mysterie van de verzonnen dood’ in première, gebaseerd op de beroemde AVRO-radioreeks uit de jaren ’50. Drie acteurs verzorgen niet alleen alle stemmen, maar maken live op het toneel ook alle geluidseffecten. Van grintbakken tot brekend glas, van hevige regenval tot piepende remmen. Daarmee wordt de voorstelling geen hyperrealistische detective, maar een toneelode aan een haast verdwenen kunstvorm, namelijk die van het radiospel.

Acteur Sander de Heer zal in de rol kruipen van Paul Vlaanderen, zijn vrouw Ina zal worden gespeeld door Hymke de Vries. Verder zal ook Rop Verheijen in de voorstelling te zien zijn. Het script wordt geschreven door Dick van den Heuvel, de regie is in handen van Bruun Kuijt.

De premiere is op zo. 6 febr. 2011 in Schouwburg De Meerse in Hoofddorp.


Voor meer informatie: Het Thriller Theater (www.thrillertheater.nl)

  • Tags: Thriller Theater, Toneel

Categories: Blog, Nieuws