13
december
2010

Uitslag van de prijsvraag "Alex mysterie"

de uitslag

uit de gidsOp de vraag, "Hoe heet het Paul Vlaanderen hoorspel waarin Jan van Ees voor de eerste keer meespeelt?", zijn veel antwoorden binnen gekomen.
Vele dachten aan de rol die Jan van Ees bekend heeft gemaakt namelijk de hoofdrol als Paul Vlaanderen, maar dat is niet de eerste rol die Jan van Ees in een Paul Vlaanderen hoorspel vertolkt heeft.

Zijn allereerste rol was die van Gare Toontje in "Spreek met Vlaanderen en het komt in orde", hij zat dus ook al in de eerste Paul Vlaanderen serie die in Nederland is uitgezonden. Hij is voor het eerst te horen in de tweede episode van deze serie, Kamer 7, uitgezonden op 19 februari 1939.

Van deze serie is niet meer dan een fragment overgebleven, in de derde episode ( De moord op het bureau van de Centrale Recherche ) legt Gare Toontje het loodje. 

Er is iets vreemds aan dit fragment, aan het eind wordt er door de omroeper gezegd: 'het vijfde deel  van "Spreek met Vlaanderen en het komt in orde" zenden wij uit op volgende week zondagavond om tien uur twintig.'
Als Gare Toontje in deel 3 dood gaat ( het heet niet voor niets "moord op het ...") waarom wordt er de week daar op dan deel vijf uitgezonden, foutje van de omroeper... ? 

Onder de goede inzendingen hebben we de door uitgeverij Rubinstein beschikbaar gestelde luisterboeken verloot, met de winnaars zal zo snel mogelijk contact opgenomen worden.

  • Tags: Alex, Rubinstein

Categories: Blog, Hoorspel, Nieuws